Снимка БулфотоИзвестен наш журналист обяви какво трябва да предприемат по най-бързия

...
Снимка БулфотоИзвестен наш журналист обяви какво трябва да предприемат по най-бързия
Коментари Харесай

Волгин: Всички политици, които сега се умилкват на „Има такъв народ“, искат тази партия да се провали

Снимка Булфото

Известен наш публицист разгласи какво би трябвало да предприемат по най-бързия метод в " ИТН ". Веднага след края на изборния ден стана ясно, че освен това разположение на силите в Народното събрание обикновено държавно управление, т.е. такова, учредено на общи стратегии и правила, не може да има. Разбира се, всякаква коалиция може да бъде формирана. Но тя ще бъде безпринципна и мъртвородена. Затова най-честният вид по отношение на гласоподавателите е да бъдат свикани предварителни избори. А всяка партия, която се опита да сформира кабинет, ще бъде обвинена, напълно заслужено, че нейните депутати просто желаят да запазят парламентарните бонуси, до които са се добрали с толкоз труд. Това твърди в собствен коментар по БНР журналистът Петър Волгин.

,Партиите, без значение дали ги назовават „ на статуквото “, като ГЕРБ и Движение за права и свободи или „ на смяната “, като „ Демократична България “ или „ Изправи се! Мутри вън “, отлично си дават сметка за това. Ето за какво всички, но безусловно всички се пробват да пробутат горещия картоф по сформиране на кабинет на „ ИТН “. Поради тази причина по адрес на единствената нова партия в този парламент се чуват единствено хвалби от сътрудниците. Всички дават обещание да я поддържат единствено и единствено да направи държавно управление. Направо празен лист са подготвени да подпишат. Изобщо ситуацията е " Всички обичат Слави ", разяснява още по БНР Волгин.

Разбира се, това е стопроцентово двуличие. В реалност всички политици, които в този момент се умилкват на „ ИТН “, желаят тази партия да се провали колкото се може по-скоро. А опитът за сформиране на държавно управление в този парламент ще бъде тъкмо подобен неуспех. Защото всички, които в този момент дават обещание поддръжка, ще я отдръпват доста по-бързо, в сравнение с Св. Петър се е отрекъл от Христос. Ако не желае да влезе в този капан, Слави Трифонов би трябвало ясно да съобщи, че дните на този парламент са преброени и най-честният вид са новите избори. Направи ли това, „ ИТН “ ще бъде победител на предварителния избор, изясни журналистът, написа Novini.bg.

,,На завършилите избори се видя, че болшинството български жители не желаят да бъдат ръководени от ГЕРБ. Фактът, че партията на Бойко Борисов още веднъж завоюва се дължи на доста аргументи, само че най-важната от тях е, че гласовете на антиГЕРБ гласоподавателите се разпръснаха на разнообразни страни. На един предварителен избор съперниците на Борисов ще гласоподават доста по-концентрирано. А коя е партията, която има максимален капацитет да притегли протестния избор. „ ИТН “, несъмнено. На последния избор доста хора не гласоподаваха за новата групировка, тъй като не бяха уверени, че тя ще може да направи огромен електорален пробив. Само че този пробив беше изработен. Ето за какво подозренията на доста антигербери ще бъдат преодолени и те ще заложат точно на партията на Слави Трифонов. Останалите антиГЕРБ партии нямат капацитет да покачат резултата си``, счита Волгин.

,,БСП, макар всичките си старания, по този начин и не беше припозната от недоволните жители за техен главен представител. Едва ли в близко време социалистите ще съумеят в това отношение. След последния избор те твърдо се озоваха в графата „ тежко изгубили “, а това никога не дава опция за нарастване на електоралната поддръжка. „ Демократична България “, макар по-добрия от предстоящото резултат, стигна тавана си на завършилите избори. Десет % – това е цифрата на демократичната „ умнокрасива “ общественост в България. Що се отнася до „ Изправи се! Мутри вън! “, те може въобще да не влязат в Народното събрание. Все повече хора усещат какъв брой изкуствено е събирането на „ Отровното трио “ с хората на Мая Манолова. Въпрос на време е те да се изпокарат между тях и всеки да си вдигне капата``, сподели още той.

Ето за какво „ ИТН “ се обрисува не просто като единствената партия, способна да увеличи резултата си, само че и като единствената мощ, която може да победи ГЕРБ. А когато си победил партия, непобедима на парламентарни избори през последните 12 години, към този момент имаш учредения и да правиш държавно управление и да изискваш останалите антиГЕРБ политически сили да те поддържат. Ако това се случи, „ ИТН “ към този момент ще може да осъществя на процедура някои от главните си предизборни обещания. Както въвеждането на мажоритарни избори, по този начин и понижаване на партийната дотация. Между другото, фактът, че този парламент изрично не желае да одобри предлагането на „ ИТН “ за намаляването на дотацията на един лев за глас сигурно прибавя още някой и различен % към утвърждението за партията на Слави Трифонов. Поради всички тези аргументи „ ИТН “ би трябвало да връща мандата час по-скоро и да упорства за предварителни избори. Не бива да се бавят, тъй като прозорецът на опцията за спечелването им може доста бързо да се затвори, съобщи в умозаключение Петър Волгин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР